A Fun and relaxing day at Discovery Cove Orlando


Dinsdag 5 november 2019

Om 6u45 loopt de wekker af en springen we meteen uit bed voor een verkwikkende douche. Vandaag hoeven we niet te ontbijten in ons vakantiehuis, maar zitten onze maaltijden inbegrepen in Discovery Cove. Om 7u30 arriveren we al in Discovery Cove en zien we al meteen een prachtige locatie en een papegaai!
We wandelen door een prachtige omgeving en gaan eerst ontbijten. Tijdens ons ontbijt merken we op, dat er enorm veel Britten aanwezig zijn. Volgens ons is 80% Brits of Iers en zijn het allemaal gezinnen met kinderen. Niet dat wij dit erg vinden, maar het accent valt enorm op.


Na het ontbijt wandelen we naar de verkleedkamers om ons zwemgerief aan te doen. We krijgen elk een reddingsvest en kunnen hierna het water induiken. Als eerste gaan we naar de lazy river, waar we met de GoPro filmen (video's komen later).

Na het dobberen in de lazy river, wandelen we naar de vogelkooien. We krijgen elk een potje met voedsel voor de vogels. Sommige vogels komen meteen naar je toe en andere hebben er gewoon geen zin in.


Uiteindelijk moet ik de helft van het voedsel teruggeven. De vogels hebben hun buikje al rond gegeten en willen vooral slapen. Wij hebben voornamelijk dorst gekregen en gaan enkele bekertjes met water gaan drinken. Grote groepen zijn bezig met hun interactie met de dolfijnen, die wij acht jaar geleden ook hebben gedaan.
We beslissen om naar de Grand Reef te gaan. Hier kan men snorkelen tussen de roggen en allerlei soorten vissen. Acht jaar geleden hebben we dit niet gedaan, dus tijd om dit nu eens uit te proberen.
Tom heeft terug de GoPro mee, want eens onder het water, is het werkelijk prachtig. Hij heeft de smaak ook goed te pakken, waarbij ik even moet wennen aan het ademhalen door mijn mond (weliswaar met een buis). We vinden het allebei zo leuk, dat we de tijd uit het oog verliezen. 


Na meer dan 1,5 uur snorkelen in het koudere water, gaan we rond 13u45 lunchen. Tom kiest voor de steak en ik voor de zalm. De lunch is van veel betere kwaliteit dan het ontbijt. We proeven van hun drie taartjes (cheesecake, carrot cake en chocolate cake). Hmm heerlijk met een kopje koffie erbij.Na onze lekkere late lunch, bekijken we nog de otters, gaan voor een 2de keer naar de vogels en dobberen in het zalige water. We maken nog een praatje met een redder die grote fan is van onze Belgische voetbalploeg en bekijken nog enkele kleine aapjes. Rond 16u30 halen we nog elk een pretzel als snack. Hiervan hebben we geen foto’s van genomen. Voor ons vertrek bekijken we nog de dolfijnen, die zich hier wel lijken te amuseren. Damn, wat een zalige job moet het toch zijn om hier als dierenverzorger te kunnen werken.

Later dan verwacht, rond 17u30 verlaten we deze prachtige plek. Dit kan ik ten zeerste aanraden aan iedereen, die wenst naar Orlando te komen.
Hierna rijden we naar de Vineland Outlets. Totaal niet druk! Tom koopt enkele t-shirts bij Tommy Hilfiger, waarna een reusachtig onweer losbarst. Er is nu bijna geen volk meer en we kuieren verder langs de vele winkeltjes. Na zo een relaxte dag, zijn we best wel nog moe. Om 20u verlaten we de Outlets en halen nog wat nacho's bij de Taco Bell.


Morgen gaan we naar Busch Gardens, dus gaan we reeds ons bedje in rond 22u.

Reacties

  1. Jullie zien er zo cute uit in die wetsuits!
    Mochten jullie die roggen aanraken??

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten