Battle plan at Magic Kingdom on A Sunday


Zaterdag 10 november 2019

We konden het niet laten om toch nog maar eens naar Disney World te gaan. De keuze was snel gemaakt, uit de vier parken kozen we voor nog een laatste dag in Magic Kingdom. De tickets hebben we pas de avond voordien online gekocht. Bovendien konden we nog de drie onderstaande attracties met een FP reserveren.

Rond 10u25 een FP voor Winnie The Pooh
Rond 12u05 een FP voor Peter Pan
Rond 18u15 een FP voor Jungle/Jingle Cruise

Het park is vanaf 9u open, dus zijn we om 6u45 reeds opgestaan. We ontbijten in ons vakantiehuis en om 7u30 zitten we in de auto op weg naar Magic Kingdom!

15 minuten later, rijden we het domein van Disney reeds binnen en staan we vooraan op de parking van Simba. De trammetjes rijden nog niet, dus moeten we nog een stukje wandelen tot ons volgende transportmiddel. Om 8u staan we bij de ferry om naar Magic Kingdom te gaan. De monorail is helaas nog niet open. We zijn verplicht om de ferry te nemen. De ferry zit goed vol en rond 8u30 wandelen we Magic Kingdom binnen. Hoewel het allemaal nog vlot is verlopen, heeft het dus een uur geduurd om hier te arriveren.


De eerste aankoop van de dag zijn mijn rose gold Mickey oortjes! J Hierna wandelen we naar de ingang van Tomorrowland! Hier starten we onze battle plan van de dag. Aangezien het nog geen 9u is, moeten we nog even in de grote massa en bloedhete zon staan wachten.Om 8u55 gaat Tomorrowland open en zien we zelfs veel mensen lopen naar hun eerste attractie. Wij kiezen als eerste attractie voor Space Mountain!


En we doen dit goed, want al snel zitten we in de attractie.


Om 9u16 wandelen we naar de wachtrij van onze 2de attractie, Buzz Lightyear! Het zou 20 minuten wachten zijn, maar na 7 minuten zijn we al uit de wachtrij en zitten we in het karretje van de attractie.Om 9u26 zijn we reeds buiten en wandelen we naar onze derde attractie, Big Thunder Mountain! Big Thunder Mountain ligt natuurlijk aan de andere kant van het park, namelijk in Frontierland. Om 9u36 arriveren we aan de ingang van de attractie, Big Thunder Mountain. De wachtrij is net verlengd, maar om 9u57 is onze 3de attractie een feit!Als volgende attractie twijfelen we tussen de Haunted Mansion of It’s A Small World. We checken de Disney app met de wachttijden van de attracties. Volgens de app is “It’s A Small World de betere keuze. Aangezien onze FP voor Winnie The Pooh ook dichterbij komt en eveneens in Fantasyland ligt, lijkt dit ons de ideale keuze. Onze 4de attractie is dus It’s A Small world.

Rond 10u35 zijn we al uit de attractie en wandelen we naar Winnie The Pooh ride om onze FP in te ruilen. Helaas ligt de attractie plat! We hebben twee opties, we wachten tot hij weer open gaat of we gebruiken onze FP voor een andere attractie. De FP blijft heel de dag geldig en mogen hem gebruiken voor bijna alle attracties, maar NIET voor seven dwarfs mine train en Peter Pan’s Flight.

We checken op de Disney app voor een alternatief. Voorlopig gebruiken we de FP nog niet en gaan we naar de 5de attractie, de peoplemover in Tomorrowland.


Om 11u02 zitten we in onze 5de attractie, de peoplemover. Een leuke en rustige attractie, waarbij we zeer goed de constructie van hun nieuwe attractie “Tron Coaster” kunnen bewonderen. Deze attractie zou geopend worden in 2021 (exacte datum is nog niet bekend).


Bij het uitstappen van de peoplemover, zien we dat Winnie The Pooh terug open is. Er is bijna geen wachttijd (slechts 15 minuten) en we gebruiken onze FP niet. Echter geven ze aan de mensen met een FP continue voorrang, waardoor we toch iets langer in de wachtrij staan. Na 25 minuten in de wachtrij te staan, zitten we in onze 6de attractie!


Hierna is het reeds 11u50 en besluiten we om de cheesburger spring rolls te eten. We zien een leuke eetplek in de schaduw en uit de drukte, waar we smullen van deze lekkere spring rolls. Deze rustige eetplek is gelegen bij de ingang van Liberty Square aan de linkerkant richting Adventure Land.


De cheeseburger Springs Rolls smaken naar meer en we bestellen via de Disney app bij Casey’s Corner, een Frozen Mint Julep Lemonade en een Fried Pickle Hot Diggity Dog.


Na een heerlijke lunch, gebruiken we onze eerste FP voor Peter Pan’s Flight. De gewone wachttijd is 85 minuten! Met onze FP zitten we na 15 minuten in onze 7de attractie.


Hierna wandelen we terug vanuit Fantasyland (dat nu te vermijden is tot 18u vanavond) naar Liberty Square. De wachttijden lopen overal hoog op, maar we kunnen wel naar de Liberty Square Riverboat gaan. De boot komt net toe en al snel zitten we op onze 8ste attractie.


Na onze rustige rit op de boot, hebben we nood aan afkoeling. We beslissen om bij Liberty Square te blijven en door te wandelen naar de show bij de The Halls of Presidents. Deze show hebben we zelf nog nooit bekeken tijdens onze vorige trips naar Magic Kingdom. Alle presidenten zijn aanwezig en sommige lijken levensecht. En de nodige airco doet ook zo deugd! De 9de attractie was dus een leuke afkoeling!
Terug buiten is het contrast met de airco en warmte groot. Misschien moeten we onze bonus FP (die normaal voor Winnie The Pooh was) gebruiken voor Splash Mountain in Frontierland. Er staat een mega lange wachtrij van 85 minuten, maar wij met onze bonus FP staan na 5 minuten al bij de attractie! De 10de attractie is dus een topper in het weinige wachten voor een langere attractie en nog een splash met afkoeling. Zalig!


De splash heeft enorm deugd gedaan en we wandelen naar onze 11de attractie, Tom Sawyer Island in Frontierland. We hebben geluk, want we mogen als laatste koppel mee op het vlot richting het eiland. Wachttijd was dus wederom slechts 5 minuten. 


Als eerste blazen we even uit aan een leuk tafeltje met een zakje gezouten chips en veel water te drinken. Tussendoor hebben we nog een FP kunnen bemachtigen voor Dumbo The Flying Elephant (vanaf 17u15 tot 18u15). Dit is een 2de bonus doordat Winnie The Pooh plat lag, hebben we de gewone FP niet kunnen gebruiken. Dus eigenlijk heb we 4 FP gekregen voor de prijs van 3.

Daarna verkennen we het eiland langs het fort, de grot en de loopbruggen bij het water.Na een goed half uurtje het eiland te verkennen, wandelen we terug naar het vlot en na 5 minuten wachttijd staan we terug aan de overkant ofwel het vasteland in dit geval. De drukte is er alleszins niet beter op geworden. Overal is het enorm druk en we wandelen terug naar Tomorrowland. Volgens de Disney app is er bijna geen wachttijd voor Walt Disney's Carousel of Progress. Deze attractie hebben we nog nooit gedaan, dus we zijn wel benieuwd. Na 5 minuten in de wachtrij te staan, starten we met onze 12de attractie, die wel 21 minuten duurt.


Na onze 12de attractie kopen we een Christmas Cookie Milkshake en een Christmas Cookie Sundae in Tomorrowland, Auntie Gravity's Galactic Goodies. De milkshake is veel te gesuikerd en de sundae is lekker, maar veel te veel. Tijdens het eten van onze gesuikerde desserts, vernemen we dat het park een uur langer open zal zijn. De attracties zullen dus pas sluiten om 23u en niet om 22u. Dit zorgt voor een 3de bonus van ons battle plan!Na onze desserts is het tijd voor onze 13de attractie, Dumbo The Flying Elephant in Fantasyland.
Hierna is het tijd voor onze oorspronkelijke derde FP, namelijk Jingle Cruise. Een absolute aanrader in de avond en niet overdag! We passeren langs het mooie kasteel dat reeds verlicht is met prachtige kleuren!
Na slechts 5 minuten wachten bij de Jingle Cruise (gewone wachttijd was 100 minuten), zitten we in onze 14de attractie. Bij het inleveren van de FP zijn we er bovendien nog in geslaagd om een nieuwe FP te bemachtigen voor Pirates of The Caribbean vanaf 21u.

Na een rit in de Jingle River (kijken alvast uit naar de film van deze attractie), bezoeken we onze 15de attractie, de Swiss Family Treehouse. Hey, het behoort ook tot de attracties in Adventureland! ;)
We blijven in Adventureland en we wandelen naar onze 16de attractie, Walt Disney's Enchanted Tiki Room. Een leuke en mooie show met dansende (audio – animatronic) vogels.Hierna wandelen we naar onze 17de attractie, Pirates of The Caribbean in Adventureland, waarvan we gebruik maken van een FP. Heel snel (gewoon doorwandelen) staan we dan ook bij de bootjes. Onderweg naar de bootjes is Tom er nog in geslaagd om een FP voor de attractie, The Haunted Mansion te bemachtigen. Na de leuke attractie, kopen we nog een leuk souvenir van de Disneyfilm Moana.


Daarna wandelen we richting het kasteel om een goed plekje uit te kiezen om naar het vuurwerk te kunnen kijken. Tom filmt met de camera en ik neem ondertussen enkele foto’s. Wat een mooie show met prachtige vuurwerk!
Na het vuurwerk, checken we de wachttijden op de Disney app. Helaas, zien we dat The Haunted Mansion gesloten is door een defect. Hierdoor wandelen we naar het gedeelte van Fantasyland voor onze 18de attractie, The Little Mermaid: Ariel's Undersea Adventure. Wederom is er geen wachttijd en wandelen we meteen door naar de attractie.


Ondertussen is de attractie The Haunted Mansion, voor onze FP nog steeds defect en kunnen we weer kiezen voor een andere attractie. We beslissen om nogmaals Buzz Lightyear te gaan doen met onze FP. De 19de attractie is dus een feit!

Als 20ste attractie kiezen we voor Tomorrowland Speedway! Bovendien worden we getrakteerd op nogmaals vuurwerk, wegens de liveshow aan het kasteel van de tv-zender Abc.

Na de leuke autorit wandelen we nog naar Fantasyland voor de allerlaatste attractie van deze dag, namelijk Seven Dwarfs Mine Train. Tijdens het wachten zien we wederom vuurwerk afschieten.


Na onze 21ste attractie wandelen we terug langs het kasteel. De liveshow is nog steeds bezig bij het prachtige kasteel. 


We wandelen langs de winkeltjes van Main Street USA voor een laatste blik op de mooie kerstboom.

Goodbye Magic Kingdom! Het was een superleuke en mooie dag! Zeer moe maar voldaan met al onze attracties, nemen we de bus naar de parking en rijden terug naar ons vakantiehuis. Morgen vertrekken we met het vliegtuig terug naar huis. Het was een zeer leuke reis met veel toffe dagen in de pretparken!

Reacties