Halloween at Disney World

Vrijdag 1 november 2019

Na een zeer korte nacht (4u30 slaap) staan we om 5u15 op. Vandaag bezoeken we Disney! Ten eerste voor de nieuwe Star Wars attractie, ten tweede voor Toy Story Land, ten derde voor Pandora in Animal Kingdom en ten vierde voor een Halloween event in Magic Kingdom. We zullen dus een marathon aan Disney parken en talrijke uren doorbrengen in Disney! Ready for the challenge?


Eerst rijden we naar Hollywood Studios. Aangezien we overnachten in een Disney Hotel (All Star Sports Resort) mogen we vanaf 6u in de ochtend het park binnengaan. Eerst bezoeken we Toy Story Land.

Grote pech bij het wachten voor de attractie Slinky Dog, die reeds in panne valt! We lopen hierna door naar Star Wars Land. Tom gaat als eerste naar de Millennium Falcon Smugglers Run. Hij mag Engineer zijn, maar de piloot laat iedereen steeds crashen.Vervolgens wandelen we terug naar Toy Story Land voor ontbijt bij Woody's Lunchbox. Een koffie zal enorm deugd doen voor onze zeer lange dag in de parken. We bestellen de Breakfast Bowl (super lekker), S'more French Toast Sandwich (zeer lekker) en Chocolate-Hazelnut Lunch Box Tart (beter dan verwacht).
Hierna doen we enkele attracties, Toy Story Mania en nogmaals Millennium Falcon, waarbij we beiden piloot mogen zijn. Ik was de piloot aan de rechterkant en Tom de linkerpiloot. Onze team was geweldig! Ik was in dienst voor de light speed! Man, wat een geweldig plek in deze attractie. Tom moest bijsturen voor de linker - en rechterkant en ik moest zien dat we goed naar boven en beneden moesten vliegen! Geweldig, geweldig. De schieters in onze team deden hun job ook zeer goed en de engineers tjah knopjes duwen...

Daarna wandelen we terug naar Toy Story Land voor nogmaals Toy Story Mania en Slinky Dog! Joepi, hij is weer open! Geweldige, maar korte rit. Toy Story Land is bovendien wel mooier in het donker met de lichtjes aan.Star Wars ziet er dan in het daglicht weer magischer uit.

Rond de middag verlaten we Hollywood studios om naar het 2de park van Disney te gaan.


Het is ons vandaag nog gelukt om een Fastpass te bemachtigen voor de Navi River Journey in Animal Kingdom. We wandelen eerst naar deze attractie en zien het nieuwste gedeelte van AK. Dit gedeelte heeft de laatste jaren ervoor gezorgd dat het park aan enorme populariteit heeft gewonnen. Het is dan ook wel behoorlijk druk in het park.
De Navi River Journey is een mooie boottocht met fantastisch detail, decor en lichtspektakel. De hele rit is voornamelijk gefilmd om er een video van te maken.


Daarna wandelen we naar de attractie van Avatar Flight of Passage. 45 minuten wachttijd is al snel 2 uur wachttijd geworden. Jammer, van het tijdverlies. De attractie is vergelijkbaar met Soarin, maar geavanceerder en intenser.Ondertussen is het al na 14u30 en bestellen we een late lunch bij Satu'li Canteen. We kiezen om enkele gerechten te delen waaronder de Combination Bowl: Grilled Beef & Chicken, "Teylu" All-Beef Hot Dog Wrapped in Dough en Blueberry Cream Cheese Mousse.


Na een heerlijke lunch wandelen we naar onze laatste attractie van dit park, namelijk Dinosaur!
Rond 16u verlaten we AK en rijden met de auto naar de parking van Magic Kingdom. We nemen het treintje vanop de parking om van daaruit met de boot naar de MK te varen. Het event is volledig uitverkocht, dus hopelijk is het niet TE DRUK.We krijgen elk een zakje voor onze snoep en genieten van de Halloween sfeer in het park. We halen kilo's snoep, bekijken shows, doen enkele attracties (Haunted Mansion, Big Thunder Mountain, Splash Mountain, Pirates of The Caribbean, Ariel's Undersea Adventures, drinken en eten (Lots-O-Burger) op het gemak en boem de avond zit erop. Maar wat een geweldige avond!

We nemen afscheid van Magic Kingdom en bekijken nog enkele winkeltjes. Pas om 2u middernacht liggen we terug in ons bedje. Was de challenge het waard? Ja, helemaal waard!

Happy Trick Or Treat! ;) 


Reacties

  1. Ziet er allemaal zo prachtig uit!! Zowel de parken als het eten!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten